Valnötsbrödet

Du behöver:
1 paket jäst
6 dl vatten (fingervarmt)
3 tsk salt
1 dl hackade valnötter
0,5 dl hela linfrön
0,5 dl pumpakärnor
3 dl dinkelmjöl
2 dl ljust lantbrödsmjöl
9 dl vetemjöl
(2 msk honung om du vill söta degen litegrann)
Gör såhär:
- Smula ned jästen i en bunke och rör ut med ungefär hälften av det fingervarma vattnet.
- Tillsätt övriga ingredienser men spara lite mjöl till utbakningen. Arbeta degen kraftigt.
- Låt jäsa i 40min under duk
- Knåda degen och forma till två limpor eller smörj 2 brödformar och dela degen mellan
dessa två.
- Låt jäsa i 30min under duk (sätt ugnen på 225 grader sålänge)
- Grädda bröder i nedre delen av ugnen. Sänk värmen till 175 grader efter tio minuter och
fortsätt grädda i 35 minuter till.
YUMMI!!
Kommentarer
Trackback